NÉZZ BELE A KÖNYVBE!

Mit VÁRHATSZ és mit NEM VÁRHATSZ ettől a könyvtől…

1. A Csak Rugalmasan! NEM mesekönyv

Ez nem mesekönyv, amit az elejétől a végéig elolvashatsz a gyermekednek. Még csak nem is történetekre épül. Nem használ “mesés elemeket”, ami bevonja a gyerek képzeletét. Ehelyett a könyv alkalmat teremt az őszinte beszélgetésre: megteremti a lehetőséget arra, hogy a gyermeked megnyíljon neked és őszintén beszéljen az élményeiről, érzéseiről és az esetleges félelmeiről.

2. A Csak Rugalmasan! NEM varázspálca

Nem adhatod oda a gyereknek azzal, hogy “olvasd el kicsim” és ettől ő majd varázsütésre rugalmasabb lesz. Ebben neked is sok munkád lesz! A könyv hatására elinduló beszélgetések, és új nézőpontok fognak beépülni a gyermeked gondolkodásába és eszköztárába.  Mindezt az ismétlés és a játékok segítségével fogjátok tudni elmélyíteni.

AKKOR MÉGIS HOGYAN SEGÍT EZ A KÖNYV?

A könyv két részből áll…

1. Gyerekeknek szóló rész

A könyv szereplői olyan gyerekek, aki most tanulják a rugalmas gondolkodás képességét. Már tisztában vannak azzal, hogy dönthetnek és gondolkodhatnak MÁSKÉNT is – ezeket meg is fogalmazzák egy-egy velős mondatban, a képen látható események kapcsán.

Ezek a “tételmondatok” alkalmasak arra, hogy mi szülők – szükség esetén – röviden emlékeztetni tudjuk gyermekünket az új gondolkodás-, és viselkedésmintákra. De elsősorban arra szolgálnak, hogy a gyereknek kapaszkodóként szolgáljanak a számára nehéz szituációkban.

2. Szülőknek szóló rész

a.) Gondolatébresztő és beszélgetésindító kérdések

A tételmondatokat közösen ki is lehet bontani – egy őszinte beszélgetéssé lehet bővíteni. Minden képhez beszélgetésindító kérdések találhatóak a könyv végén. A kérdések elsősorban a gyermek saját élményeire és ezekkel kapcsolatos érzéseire irányulnak. Ezt egyrészt segít neki az élmények feldolgozásában, másrészt a saját megoldások megtalálásában.

b.) Játékok, foglalkozások

A könyv végén található játékos foglalkozások pedig segítenek ELMÉLYÍTENI az újonnan szerzett ismereteket és készségeket. Ezek a közös élmények is lehetőséget adnak a beszélgetésre és az együtt töltött minőségi időre.

Példa a beszélgetésindító kérdésekre

18–25. oldal

  • Melyek azok a problémák, amelyeken ez a kislány nem tud változtatni? Hogyan próbál „egyensúlyba kerülni”?
  • Gondolj egy esetre, amikor valami rossz dolog történt veled. Mit tettél? Mit tanultál belőle? Képes voltál rugalmasan megoldani? Hogyan? Ha nem, hogyan segíthettél volna magadon?
  • Milyen boldog emlékei vannak ennek a kislánynak? Neked milyen boldog emlékeid vannak?
  • Hogy érzed magad, amikor olyan dologra gondolsz, amit nagyon vársz? Mondj egy-két példát! Hogyan segíthet neked egy nehéz helyzetben, amikor ezekre a dolgokra gondolsz?

Példa a játékos tevékenységekre

Az én dalom

Leírás: Az egyik lehetséges út, hogy gyermeked újra egyensúlyba kerüljön, ha van egy dal, amit olyankor énekel, amikor megnyugvásra van szüksége. Segíts a gyereknek olyan dalt választani, ami felvidítja. Ha van rá mód, hallgassátok is meg ezt a dalt.
Megjegyzés: Akár meg is tanulhatjátok közösen és beilleszthetitek a napirendetekbe, amikor együtt eléneklitek. Ez egy kiváló stressz oldó lesz a gyermeked számára.

MOST RAJTAD A SOR…

Segíts gyermekednek a rugalmas gondolkodási képesség elsajátításában és rendeld meg MOST a Csak Rugalmasan! című könyvet!

Megrendelem!

A könyv ára 2500 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!