SULI START: ISKOLÁRA FELKÉSZÍTÉS INTERAKTÍV MESÉKRE ÉPÍTVE

A legrövidebb út a sikeres iskolába lépéshez

ELŐTTE: Várakozás és szorongás. Tudod, hogy gyermekednek erős alapokra lenne szüksége
az iskolakezdésre, de fogalmad sincs, mit kellene tenned…

UTÁNA: Megkönnyebbülés! Gyermeked izgatottan és felkészülten várja az iskolát.
A tanuláshoz kapcsolódó első tapasztalatai az öröm és a sikerélmény.

Irány a megrendelés

Az ajánlat eddig érvényes: 2021 február 12. 23:59

0
0
0
0
nap
0
0
óra
0
0
perc
0
0
másodperc

Szóval, szeptembertől  iskolás lesz a gyermeked. Mire számíthatsz?

> Felkészítés NÉLKÜL

A legrátermettebb gyereknél is előfordulnak olyan részképesség hiányok, amelyek miatt itt-ott elakad a tanulásban és lemarad a többiektől. A tanító a legjobb szándéka ellenére sem tud harminc gyerek egyéni hiányosságaival foglalkozni. Az anyag hatalmas, a tempó pedig gyors. A kudarcélmények hatására a gyerek érdeklődése az önbecsülésével együtt zuhanórepülésbe kezd.

> Felkészítéssel

Nyugodt lehetsz, mert mindent előkészítettél. Megvannak az erős alapjai ahhoz, hogy gond nélkül megtanuljon írni, olvasni, számolni. Elakadás nélkül halad a tananyaggal és tele van sikerélményekkel. Igazi öröm számára a tanulás. Délutánonként egy mosolygós gyerek érkezik haza az iskolából, akinek suli után van ideje kikapcsolódásra és sportra.

“Tudnunk kell róla, hogy a mai magyar iskolarendszerben „korán”, éretlenül menni iskolába nagyon nagy hátrányt jelent! A gyerek nemcsak két-három évig fog a színvonala alatt teljesíteni, hanem úgyszólván mindvégig, ameddig csak iskolába jár!” Vekerdy Tamás

NEM A TE HIBÁD, ha eddig úgy gondoltad…

 • hogy a szülők számára az iskolára készítés kimerül a tanszerek, az ergonomikus táska és a tornafelszerelés beszerzésében

 • hogy az óvodában megtörténik minden szükséges előkészítés a sikeres iskolakezdéshez

 • hogy amit most még nem tud, azt majd megtanulja az iskolában

Az óvodai csoportos felkészítés csak korlátozottan alkalmas az egyéni hiányosságok felismerésére és kezelésére. Ha pedig az iskolát nem a megfelelő alapokkal kezdi a gyermeked, behozhatatlan hátrányt szenved és folyamatosan nehézségei lesznek.

Most már tudod: a jelenlegi oktatási rendszerben nem biztosított az óvoda és az iskola közötti zökkenőmentes átmenet, aminek többnyire a gyerekek isszák meg a levét.

Ha te ebbe nem vagy hajlandó beletörődni, sokat tehetsz ellene! Több lehetőség is létezik: fejlesztőpedagógusok és tanárok is tartanak iskola-előkészítő foglalkozásokat, de persze te is a kezedbe veheted a dolgot. Némi utánajárással nagyon is sokat tehetsz azért, hogy gyermeked felkészülten álljon majd a képzeletbeli rajtvonalhoz!

Ha az önálló felkészítés mellett döntesz, az alábbi 4 szempontot tartsd szem előtt…

Élményszerű tanulás

Az élményszerű tanulás garantálja a fejlődést és fenntartja az érdeklődést. Ha a gyerek szórakozásként tekint a feladatokra, akkor fel sem fog tűnni neki, hogy valójában tanul.

Motiváció

Ha tudunk egy kis motivációt csempészni a felkészülésbe, akkor minden újabb alkalmat izgatott várakozás előz meg. Nincs nyüstölés, nincs rimánkodás. A legjobb motiváció a sikerélmény.

Fokozatosság

Ami az egyik gyereknek “bébikönnyű”, az a másiknak lehet nehéz. A fejlődés érdekében a célirányos feladatoknak fokozatosan nehezedő sorrendben kell követniük egymást.

Támogatás

Lesznek nehezebb pillanatok, amikor jól jön egy-két kedves szó és némi útmutatás. A gyereknek éreznie kell, hogy van kihez fordulnia segítségért.

Erre a 4 pillérre épül a

SULI START | Iskolára felkészítő tréning

A SULI START Tréning során gyermeked interaktív mesék főhősévé válik. Választhatsz számára a Tündér vagy a Szuperhős kalandok közül. A program során tíz küldetést kell teljesítenie, ahol Vihánc manó – a kellemetlenkedő huncut kis troll – igyekszik mindenkinek borsot törni az orra alá és mindenféle csínytevéssel felborítani az élet rendjét. Gyermekedet Tündérország (vagy a Szuperhős Bázis) lakói hívják segítségül, hogy a különleges szuperképességeit felhasználva segítsen megbirkózni a pimasz troll okozta kihívásokkal.

A szuperképességek mind-mind a sikeres tanuláshoz szükséges készségek, amelyeket fokozatosan nehezedő feladatok révén fejlesztünk a tréning során. Persze nem csak feladatlapokat fogtok kitöltögetni, ugyanis minden mese bőséges lehetőséget ad a játékos-mozgásos felkészítésre is. Így lesz ez egy kerek egész.

Könnyen és gyorsan fogtok haladni, mert a gyerek nem egy feladatsort fog maga előtt látni: a történet izgalma és a tenni akarás viszi őt előre, hiszen ő a főszereplő (az ünnepelt hős) aki újabb és újabb galibákat old meg. Csak mi tudjuk, hogy közben célirányos feladatokat oldott meg.

[TUDÁS = ÉLMÉNY + ISMERET]

A tréning során minden segítséget megkapsz tőlünk, hogy sikeresen végig vezethesd gyermekedet ezen a felkészítő programon. Nem kell hozzá pedagógusnak lenned, mert végig fogjuk a kezed és mindvégig megkapod a megfelelő instrukciókat. Ha mégis elakadnál, kérhetsz tőlünk segítséget.

A tréning megrendelése után 10 héten keresztül kapsz e-mailben 1-1 küldetést, amely az alábbiakat tartalmazza:

 • A letölthető, nyomtatható mesés-játékos feladatlapokat
 • A szülői segédletet, amely tartalmazza a mesét és a sikeres vezetéshez szükséges instrukciókat
 • a szükséges eszközök listáját (minden kisgyerekes háztartásban fellelhető, egyszerű eszközök)
 • egy kapcsolatfelvételi űrlapot arra ez esetre, ha elakadnál és útmutatásra lenne szükséged

[…] Megérkeztél Kontyi néni és Bajusz bácsi tanyájára, amely most cseppet sem tűnik gyönyörűnek. Sőt! A veteményes és a virágoskert feldúlva, felborult kosarak, ládák, szétgurult gyümölcsök és zöldségek mindenfelé. A bárányok, a kecskék és a tehenek elkószáltak és már a közeli dombtetőn legelésznek. A tyúkok és libák pedig ijedten menekülnek a tanya kiskutyája, Pajkos elől, aki beszabadult a baromfiudvarba. Kontyi néni és Bajusz bácsi kétségbeesve próbál úrrá lenni a káoszon, de ez segítség nélkül nem fog menni.  Amikor meglátnak Téged nagyon megörülnek […]

Mennyibe kerül a SULI START Tréning?

Mi mindent válthatsz ki ennek a tréningnek a segítségével?

Amennyiben te szeretnéd gyermekedet felkészíteni:

 • a megfelelő és célirányos feladatok felkutatására fordított időt

 • a feladatok élményszerűvé formálására szánt időt

 • elakadás esetén a megoldás keresésre fordított időt és energiát

Amennyiben fejlesztőpedagógusra bízod a feladatot:

 • az utazással, szervezéssel járó időt, energiát és költségeket

 • az alkalmazkodást más időbeosztásához

 • a foglalkozások költségét (országos átlag: 3500-5000 Ft/alkalom)

Ehhez képest a SULI START Tréning ára mindössze 19.500 Ft

Irány a megrendelés

Az ajánlat eddig érvényes: 2021 február 12. 23:59

0
0
0
0
nap
0
0
óra
0
0
perc
0
0
másodperc

Két téma közül tudsz választani…

Tündérország (lányoknak)

Ezt választom >

A tréning ára 19.500 Ft

Szuperhős Bázis (fiúknak)

Ezt választom >

A tréning ára 19.500 Ft

Most egy különleges BÓNUSSZAL

GYURMÁZZUNK # Számok 1-10-ig (letölthető feladatlapok)

Ezek a számos lapok két területen is nagy segítséget nyújtanak.

1. Gyermeked gyurmából kirakhatja a számok képeit, kipótolhatja a képeket. Persze nem csak gyurmát használhattok, hanem filctollat is. Több területet is érintünk ezzel a kedvcsináló játékkal: a finommotorikát, a grafomotoros képességet és a gyermek megfigyelőképességét is.

2. Ezen kívül nagyon jól előkészíti az iskolai matematika tanulást: érinti a számírást, a mennyiségfogalom kialakítását, a számképek felismerését, a számlálást, a pótlást és a számok bontását is.

Mivel ezekhez nincs szükség szülői közreműködésre, így alkalmas az önálló munka gyakorlására is.

 

GYURMÁZZUNK # Számok 1-10-ig
2500 Ft helyett most BÓNUSZ

A GYURMÁZZUNK # Számok 1-10-ig letölthető feladatlapok hamarosan egy külön megvásárolható anyag (2.500 Ft) lesz. Ezt most megkapod BÓNUSZKÉNT a Suli Start Tréning mellé!

Gyakran Ismételt Kérdések

Az óvodákban csoportos felkészítés zajlik ún. kezdeményezés formájában, ami azt jelenti, hogy aki akar, bekapcsolódhat – nem kötelező. A foglalkozások során gyakran a gyorsabb gondolkodású vagy épp hangosabb gyerekek az aktívabbak (pl. bekiabálják a válaszokat), a többiekről néha ki sem derül, hogy mit tudnak és mit nem. Így könnyen rejtve maradhatnak a különböző hiányosságok. Nem véletlen, hogy szeptember végére a szakszolgálatok elsős gyerekekkel telnek meg, akiknek az óvodában még semmilyen hiányosságuk nem volt, iskolás korukra pedig hirtelen fejlesztésre szorulnak.

Megcsináltuk helyetted – ez össze van rakva! Átgondolt, szakmai alapokon nyugszik, célirányos és hatékony fejlesztés. Neked csak végig kell menni rajta. Megfogjuk a kezed és segítünk, hogy segíthess!

A tanfolyam díját bankkártyával tudod kifizetni. A fizetés biztonságát a SIMPLEPAY garantálja, amely az OTP Csoport tagja. Az elektronikus számlát a fizetést követően, e-mailben küldjük el neked a megrendeléskor megadott e-mail címre.

A bankkártyás fizetést követően kapsz tőlünk egy e-mailt, amelyben – sok fontos információval együtt – megkapod az első heti interaktív mesét is letölthető és nyomtatható PDF formátumban. Ezután hetente kapsz tőlünk egy újabb feladatsort – beleértve a szülői instrukciókat és a szükséges eszközök listáját.

Kérdés vagy elakadás esetén egy kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül tudsz tőlünk kérdezni. A kapcsolatfelvételi űrlapot minden – a tanfolyam során kiküldött – e-mailben megtalálod.

Most még időben vagy…

Szeptemberig még van idő a kisebb-nagyobb hiányosságok korrigálására. Most még van idő “iskolásat játszani” – könnyedén, játékosan és örömmel. Ha elkezdődik az iskola és elindul a mókuskerék, már csak egy fáradt, nyűgös és meggyötört gyereket próbálsz esténként együttműködésre bírni – egyre fogyó türelemmel. Ami most még könnyedén és szórakozva – szeptemberben már csak verejtékkel és sok-sok küzdelem árán.

Hozz egy okos döntést: rendeld meg MOST a Suli Start – Iskolára felkészítő online tréninget és  oldd meg ezt a problémát egy csapásra!